14 Şubat 2010 Pazar

TAKI'ntılar 7



Bugün yine sizlere çok güzel bi küpeyle geldim..Ekleyeceğim fotoğrafalara lütfen gülmeyin,alttaki keçe değil keçeleştirilmiş bir kazak.Bizim buralarda her istediğini bulmak mümkün olmadığından mecbur hayal gücüyle çalışıyoruz,yaratıcıklıkta sınır yok:)neeyyseee hadi bakalım küpemizin yapımına geçelim...




Elinde keçe olmayanlar için anlatayım;resimde gördüğünüz gibi istediğiniz renk,eski, %100 yün olan bir kazağı sıcak suda yarım saat kadar kaynatıyoruz..ama normal renklilerle yıkansa da aynı sonuç olur sanırım..sonrasında çamaşır makinasında sıkma işlemi yapıyoruz.Evet büyük ihtimalle kazağınız küçülmüş ve iyice sıkılaşmıştır.Küpenizi yapmak istediğiniz şekilde 3. resimde olduğu gibi 4 parça kesiyorsunuz.






İlk olarak payet işliyoruz..İşlemeyi solda çizmiş olduğum gibi numaraları takip ederek yapabilrsiniz..







İşlemi uyguladıktan sonra taşlarımızı seçmeye geliyor sıra.Ben granat,zirkon ve zümrüt kullandım.Yalnızca bu tarz bir takı yapımında kapşon taş kullanılmalı,altı düz olmalı ki kolay yapıştırabilelim,elimde bulunmadığı için pırlanta kesim zirkonun ön yüzünü kullandım.





Taşlarımızı silikonla kumaşımıza yapıştırdıktan sonra bu kurtçukları işledim.Satılıyor mu bilmiyorum çok önce aldığım bi kolyenin aparatlarıydı.





İşlemelerimizin tamamını bitirdikten sonra kumaşın ölçülerinden biraz küçük karton kesip iki tarafıda silikonla yapıştırıyoruz.




Alt kısımla ilgili son işlem olarak yapıştırdığımız kumaşın kenarlarını dıştan dikiyoruz.




Küpe klipsi olarak delikli olanı tercih ettim ki kumaşı klipse dikerek daha sağlam yapabiliyim.Yalnız alt kısmın sallanması için biraz gevşek dikin.


Diktiğimiz kumaşla klipsin birleşim yerine son taşımızı da yapıştırıp küpemizi tamamlıyoruz.


Şıkır şıkır günler sizin olsun...

16 yorum:

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Ya harikasın. Ellerine sağlık. Bence önemli olan, olanaksızlıklar içinde birşeyler yapmaya çalışman. Bu anlamda da güzel bir örnek. Bence, malzemem yok diye boş duranlar, tembel insanlar. Oysa doğa herşeyi veriyor. Eğer bakıpta görebiliyorsan... Taşlar, dallar, kozalaklar, yapraklar, meyvelerin çekirdekleri, hepsi değerlendirilebilir. Kazaktan keçe niye olmasın? Ayrıca bir çok arkadaşım gibi, ben de temizlik bezi kullanıyorum keçe niyetine :) Kızıma oyuncak yaptım mesela. Bazı yün kazaklarımı da ayırmıştım, keçeleştirmek üzere. Tek değilsin yani üzülme :) Ne uzun yazdım değil mi? Niye ise bazen böyle oluyorum. O kadar yazasım varsa, gidip kendi sayfamda yazsam ya :)

DenDen dedi ki...

Keçeleşmiş kazağından halamda Eylül'e yelek yapmıştı, şimdi dolabı arayıp onu paylaşayım bende.
Ellerine sağlık, yine çok güzel bir iş çıkarmışsın, anlatım harika.

FATOJ dedi ki...

Marifetli peri takı öyle bi sektör ki her malzemeye ihtiyacın var,istediğin her materyali kullanmaya açık.bu durumda haliyle sürekli düşünmek gerekiyor farklılıklar için..
Özden abla bu keçeleştirme işlemi meğer kullanılıyormuş ben keşfetmemişim buna üzülürüm bak:)
Ve çooookkkk teşekkür ederim ikinize de..

sibel dedi ki...

MÜ HİM OLAN OLANAKSIZLIKLAR İÇİNDE BİR ŞEYLER ÜRETEBİLMEK ..MESELA BEN ANKARADA İSTANBULDAKİ MALZEME SEÇENEĞİNE SAHİP DEĞİLİM.. BULABİLDİKLERİMLE BİR ŞEYLER ÜRETMEYE ÇALIŞIYORUM.. BENİM BLOGADA BEKLERİM..SEVGİLER.

FATOJ dedi ki...

Evet kesinlikle öyle ama seçenek ne kadar çok olursa insanın görsel yönden zengin birşeyler üretebilmesi okadar kolaylaşıyor..

mamila dedi ki...

Müthiş bir hayal,yaratı gücü bu,tebrikleR.Benim bloğumada beklerim,sanat iyi gelebilir, sevgiler.

DenDen dedi ki...

fatojcuğum ben bu keçeleştirme işlemini 20 yıldan fazla zamandır biliyorum ne hikmetse annemde halamda en güzel kazaklarımızı kazayla çok keçeleştirmişlerdir. Onlarıda ziyan etmemişlerdir

FATOJ dedi ki...

Özden abla aşkolsun yaaa ben nereden biliyim elim daha çamaşıra hiç değmedi bile annem sayesinde,henüz böyle bir kazası da olmadı...olsun kendi dünyamda ben keşfetmişim sayılır sonuçta:)

Unknown dedi ki...

Çok şık tasarım diğer çalışmalarınızda başarılı. Yaratıcılık ayrı bir meziyet sizde o fazlasıyla var. Zevkle sizi takip ediyorum.

Ellerinize emeğinize sağlık.Güzellikler sizinle olsun.
Sevgiyle kalın...

FATOJ dedi ki...

Çok teşekkür ederim evet yaratıcılık var ama bi dikiş tutturamadım maymun iştahım yüzünden...İnşallah hayırlı bi hayat beni bekliyordur bu konuda..

mamila dedi ki...

Sevgili Fatoj,gerçekten farklısınız, hemen fark ediliyor.Sakın moral bozmayın. Daha çok katedeceğiniz yol var önününüzde, önemli olan ne yapmak istediğinizdir.HER NE YAPARSANIZ YAPIN KENDİNİZ OLMAK ve çok çalışmak,araştırmak bu işin anahtarıdır. Size akıl vermiş olmak gibi algilamayın,ben yıllarımı verdim bu işlere ,inanın hala öğreniyorum.Evet farklılığımız farkında olmak da keyiflidir, çoook sevgiler.

FATOJ dedi ki...

Biliyorum ki daha yolun çok başındayım ama umarım uzun bir yol olur bu:)Çok teşekkür ederim...

Banuca dedi ki...

Sevgili fatoj, önce küpelerinin çok değişik ve güzel olduğunu söyliyeyim.
Hazır malzemelerle çalışmak kolay, bence yapılan işlerde yaratıcılığı kullanarak değişik materyalleri kullanılır hale getirmek ortaya çıkan ürünü daha değerli hale getiriyor. Mesela el yapımı kartpostallar yaptık bu aralar, bakıyorum bu işi yapan yabancı bloglara kullandıkları malzemeler hazır kitler halinde, yapanlara sadece tasarım kalmış, oysa bizim etkinliğimizde ne yaratıcıklar çıktı, herkez elindeki malzemelerle o kadar güzel kartpostallar oluşturdu ki, keza benim kaçırdığım kibrit kutusu etkinlinde de gördüm bunu ve 10marifette yayınlanan bir çok örneğini. Bu nedenle bir kez daha kutluyorum seni. (aynı yorumu 10marifete de kopyalayacağım:))

sesiber dedi ki...

Ne güzel bir blog, ne güzel tasarımlar. Harikasınız... Sadece yapmak değil, yaptığını layıkıyla sunmak ta bir beceridir. Sunumunuz da çok güzel. Hakettiğiniz değeri bulmanızı dilerim.
Sevgiler
Sibel

FATOJ dedi ki...

Sizin gibi bilinen bloggerların beni iyi bulması ve övgüleri daha da iyisine teşvik edici...çok teşekkür ederim

nrhnmrl dedi ki...

Merhaba
yaptıklarınız da sunumunuz da harika elleriniz dert görmesin.Geç keşfettim ama bundan sonra takipçinizim sevgiler.