10 Şubat 2010 Çarşamba

TAKI'ntılar 3


Merhabalar,kaç günlük suskunluğu bozmanın zamanı gelmişti artık..Paylaşacak ne kadar çok şey var aslında ama hepsi yarım:D Neyse sizlerin sayesinde bitireceğim inşallah...Eveettt bugün şıkır şıkır,ışıl ışıl kolyelerle geldim..Yalnızca bu kolyeyi çok önce yaptığımdan malzemeler kısmını es geçmek zorundayım,kim bilir neredeler:)Ne yapsam diye düşününce akla gelmeyecek kadar kolay,yapımı basit ama gösterişli...





Yukarıda gördüğünüz gibi baş kısımlarına istediğimiz taşları ve aparatları takıp,istediğimiz uzunluğa gelinceye kadar kum boncuklarımızı da dizdikten sonra tekrar aynı taş ve aparatları dizip bitiriyoruz.Ben misina kullandım çünkü hem daha dayanıklı,hem de en uçtaki boncuğun küçük bir ateş kıvılcımıyla sabitlenmesini sağlıyor.





Solda gördüğünüz başlama ve bitiş kısımlarında kullandığım düzen..Ne kadar farklı malzeme kullanırsanız okadar şık duruyor(her yolu ve her taşı denediğim için söylüyorum).Kum boncukları da parlak,kesme olanlardan seçtim ki daha zarif dursun...Bu şekilde 6 parça diziyoruz.Yalnız uzunlu kısalı olmalı ki hepsi bir arada durmasın.





Dediğim gibi basit ama gösterişli,üstelik nasıl kullanacağınız da size kalmış.İster iki kez dolayın,ister düğüm atın,isterseniz de şal tipi kullanın..Tercih sizin...


3 yorum:

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Fatoj'cum çok şık bir kolye olmuş bu. Benim tarzıma çok uygun. Çok zevklisin. Ellerine sağlık. Bu modeli çok beğenirim zaten. Benim de yaptığım bir kolyenin tekniği buna benziyor. Merak edersen, Kravat Kolye diye ararsan blogumda bulabilirsin. Takı tasarımı bölümü öğrencisi olarak fikirlerini bekliyorum.

Unknown dedi ki...

Anneme harika bir hediye olur bu :) gerçi evde işler duruyo sen oturuyosun diye beni kaldırır on kere başından ama zevkle yapabileceğimi düşünüyorum.. siyah ve gri tonlarında da hoş durur aslında :)

FATOJ dedi ki...

Şeyma kesinlikle güzel bir hediye olur daha ağır bi havası olduğundan annen sever diye düşünüyorum.Kolay gelsin:)