4 Şubat 2010 Perşembe

TAKI'ntılar 1



Yeşili takıda çok sevmem,hatta çok nadir de olsa küçük bir parça bile kullanmaktan kaçarım,ama bu ilk ve son yeşil küpelerimden asla vazgeçemem:)Aslında takıda en önemli nokta kullandığımız malzemelerdir..Birbirine uyan renkte aparatlar ve taşlar seçilmelidir.Ben genelde iri taşlar kullanarak gösterişli takılar yaparım,tarzım bu.!Şuan ki en büyük idealim YARGICI zaten.Yan taraftaki anketi bunun için düzenledim ''Bayanlarımızın geneli ne tarz takılar tercih ediyor?''...Ben gösterişli takıları tercih ettiğim için herkes o zevkte gibi geliyor.Gelecekle ilgili büyük planları olan bu kız çocuğuna yardım edin ve lütfen ankete katılın:) Neyse konumuza dönersek eğer,aslında yapımı çok kolay olan ama bilmeyenler için karışık görünebilecek bir küpe...Zaten takıda işçilik çok yoktur eğer ki kuyum işinde değilseniz,önemli olan hangi malzemeleri birlikte kullanacağız.



MALZEMELER;
18 adet yeşil sedef boncuk
2 adet büyük şeffaf cam boncuk
2 adet uzun yeşil cam boncuk
6 adet koyu mavi cam boncuk
2 adet büyük boy oval halka(uzun zincirlerden parça)
2 adet orta boy halka
2 adet küçük boy halka
İnce zincir,çivi,küpe klips
Yan keski,karga burun


İlk olarak sağda olduğu gibi 9 yeşil sedef boncuğun üzerine 1 tane mavi boncuktan koyarak kapatıyoruz.
Kapalı çiviyle uzun yeşil ve 2li mavi boncukları hazırlıyoruz.
İnce zincirimizin 8. boşluğuna küçük boy halka yerleştiriyoruz.
Şeffaf camları da çiviyle sabitledikten sonra birleştirme aşamasına geliyor sıra...







Resimdekiler gibi birleştiriyoruz ve küpemiz hazır..

4 yorum:

serpil dedi ki...

Ne kadar şık olmuş Fatoş hanım, ellerinize sağlık, bayıldım :)

FATOJ dedi ki...

teşekkürler eğer ki yapacak olursanız da güle güle kullanın:)

DenDen dedi ki...

Fatojcuğum bu sefer geç kaldım, tuhaf bir bere ördüm de. Ellerine sağlık, benim kulaklarım delik değil ama 10marifete takılalı beri deldirmeyi düşünüyorum. Ne kadar hoş küpeler yapılıyor öyle. Ama biliyorum ki aileden gelen alerjik bünyem kaldırmayacak, doktor doktor gezeceğim yine. Şimdi 2 numaraya yorum yazmaya gidiyorum.

FATOJ dedi ki...

hahahha çok hoşsun özden abla yaa evet geç kaldın bugün gözlerim aramadı desem yalan olur yani:)ooofff allahtan alerjik bi rahatsızlılığım yok benim küpesiz takısız bir hayat düşünemem:)