5 Şubat 2010 Cuma

KOZALAK KAPI SÜSÜ






Kozalakları gerçekten çok seviyorum;doğal,kolay bulunabilir ve dekoratif..Yapılabilecek,hayale gelmeyen daha neler var kim bilir ama kozalak deyince 'kapı süsü' bir klasik haline geldi artık...Eee bunu da devam ettirmek lazım tabii:)

1.Freze

2.Silikon tabancası

3.12 tane kozalak

4.1 m. krem rengi kordon

5.Büyük sarı halka

6.İpek kumaş

7.Küçük halkalar

8.Ve isteğe göre çiçek veya başka formda aparatlar.



İlk olarak freze yardımıyla(Koçtaş'tan hobi makinası ve aksesuar seti olarak yanlış değilsem 110 tlye almıştım) kozalağımızın kordonu yerleştireceğimiz kısmını deliyoruz.




Sonra deldiğimiz bölümü silikonlayarak kordonu yerleştiriyoruz.20 tane halka(10 bir taraf,10 diğer bir taraf için) geçirip ipin diğer ucunu da kozalağa yerleştiriyoruz..Aralarında 10 cm kalacak şekilde önceden kestiğimiz tüm kordonlara aynı işlemi tekrarlıyoruz.Tamamladıktan sonra hepsini büyük halkamızdan geçirip ipek kumaşımızla fiyonk yapıyoruz.


11 yorum:

Banuca dedi ki...

Gördüğüm en güzel "asılmış kozalak süsü" olmuş, artık silikon tabancam olduğuna göre kozalakları değerlendirebilirim bu fikirle, teşekkürler ve eline sağlık.

FATOJ dedi ki...

asıl ben teşekkür ederim..eee artık sizin de güzel projelerinizi bekliyorum:)

DenDen dedi ki...

Aslında kozalaklara pek sıcak bakmam ama hoşuma gitti. Bu arada hobilerinin arasında fotoğrafçılıkda var galiba. Bütün resimler çok güzel.

FATOJ dedi ki...

Özden ablacım boşa demiyorum ki elimi atmadığım birşey kalmadı;) gerçi ahşap boyamayı hiç denemedim,ona da az kaldı ama..kozalaklara sıcak bakmaz mısın? aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa bak olmadı ama şimdi:)

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Rica ederim Fatoj.
Ben bayılırım kozalaklara. Hatta hiç birşey yapmadan bile sergilerim onları orta sehpamın üzerinde. Sonra sıkılınca kaldırır, doğal taşlar koyarım. Onlardan da sıkılınca, kuru yapraklar :) Biraz sıkılgan mıyım neyim :) O yüzden, nereye gitsek çocuklarım, kucaklarına kozalakları, taşları doldurup yanıma gelirler :)
Bu haliyle de çok hoş bir süs olmuş. Sanırım blog açmak için kendini hazırlamışsın. Önceden yapım aşamalarını çekmişsin. Bu çok güzel birşey. Yani planlı olmak. Tebrik ederim seni ve ellerine sağlık.

FATOJ dedi ki...

Yok yok bende öyleyim,sıkılgan demeyelim de 'değişikliği seviyoruz' diyelim:)
Ayrıca fotoğrafları sonradan çektim önceden planlı değildi desem beni tebrik etmeyecek misin:( hatta normalde tam sayılarıyla çekmeye çalışıyorum malzemeleri ama bunda 5 tane kozalak vardı elimde eksik kaldı:D

Şehnaz dedi ki...

gördüğüm en güzel kapı süsü olmuş...anlatımda çok net....ellerine sağlık tatlım....

DenDen dedi ki...

Fatojcuğum kıskandım şablonumu değiştirdim şimdi header yapmaya uğraşıyorum 10marifette profil resmi olarak kullandığım kuzenimin kaçkar dağlarında (sanırım oradaydı) çektiği çiçeği yapacağım başarabilirsem. Sonrada bir fikrim var bakalım.

Unknown dedi ki...

Tasarımınız güzel olmuş ellerinize sağlık.Güzel, mutlu sağlıklı hafta geçirmeniz dileğiyle sevgiyle kalın...

Fatma dedi ki...

Bloğunuz çok hoş. Yaptıklarınızı takip ediyorum. Ben de yeni blogçuyum. Paylaşmayı seviyorum. Belki benim bloğumu da bir ziyaret edersiniz.

FATOJ dedi ki...

özden ablacım kaç gündür blogumdan uzak kaldım ve inceledim senin blogun da çok güzel olmuş gerçekten ellerine sağlık.
çok teşekkürler belgin ve fadiş