27 Ocak 2010 Çarşamba

SOFT DOKUNUŞLAR...



Merhabalar
Bugün sizinle paylaşacağım konu yukarıda görmüş olduğunuz gibi kurdele işi.Sırayla yapımını anlatmaya çalışacağım.Sakın gözünüz korkmasın,kesinlikle bu işi daha önce yapmış olmanıza gerek yok.Takı için kurdele alırken 'kurdele işi'yle ilgili bi kitap gözüme takıldı, sonra internetten de araştırıyım biraz derken sıfır tecrübeyle işte bu sonuç çıktı..!Aslında yaparak gösterecektim ama kitaptan fotoğraflarını çekip onların üzerinden antatmak daha kolayıma geldi:)






MALZEMELER;
1.
Dilediğiniz bir fotoğraf çerçevesi
2.Keten veya etamin kumaş
3.9mm açık pembe,koyu pembe,gül kurusu,yeşil ve krem rengi ipek kurdele
4.4mm pembe ve ebruli pembe ipek kurdele
5.Silikon tabancası
6.Mermerşahi kumaş(yemeni)
7.Pamuk veya elyaf
8.Sarı ve pembe muline iplik 9-dikiş iğnesi ve ipliği,kurdele işi iğnesi,kasnak,pergel





ORTANCA YAPIM AŞAMALARI



1.Kurdelenize,aynı renk iplik kullanarak soldaki gibi 4 tane üçgen olacak şekilde büzgü alın.
2.Büzgü aldığınız ipliği yavaşça çekerek 4 adet yaprak oluşacak şekilde düzeltin.Büzdüğünüz 4 yaprağın çukur kısımları içe bakacak şekilde uçlarını karşılıklı getirip tutturun.
3.Büzdüğünüz bölümden geçmek üzere,ipliğinizi 2-3 kez dolayıp sıkıştırın.Çiçeğinize sıkıca dolayıp sıkıştırdıktan sonra dikip iyice sıkılaştırın.Koyu pembe çoğunlukta olmak üzere gülkurusu,açık pembe,krem ve yeşil çiçekler hazırlıyouz.
4.Çiçeklerden yaklaşık 50-60 tane yaptıktan sonra pergel ile mermerşahi kumaşımıza 7cm çapında daire çizip en dıştan başlayarak silikon yardımı ile yan yana yapıştırıyoruz.Koyu tonlardan başlayıp açık tonlara doğru devam ediyoruz.
5.Dairemizi tamamen doldurduktan sonra çiçeklerin etrafında 3 cm pay kalacak şekilde kesip 1 cm içeriden teğel alıyoruz.Başlangıç noktasına geldiğimizde iç kısmı elyaf veya pamukla dolduruyoruz
6.İpimizi yavaşça çekip pamuğu içine iterek karşılıklı olarak sıkıca bağlıyoruz.Ve ortancamız hazır.


SARAYPATI YAPIM AŞAMALARI


1.Yukarıda olduğu gibi kasnağa geçirdiğimiz mermerşahi kumaşımıza desen çiziyoruz.4mm pembe kurdelemizi noktalardan birinden çıkarıp,çıktığımız noktanın yarım santim üstünden batıyoruz.

2.Kurdelenizi fazla gerdirmeden tüm yaprakları işliyorsunuz.Daha sonra 4mm ebruli kurdelenizle A noktasından çıkıp iğnenizi yaprağın içinden geçirin ve tekrar hemen dibine denk gelecek şekilde batın.

3.işleme devam ederken kurdelenizi elinizile yerleştirip bükülmesini önleyin.Tüm yapraklardan geçirip çiçeğimizi tamamlıyoruz.

4.Çiçeğimizin ortasına sarı muline iple tohum işliyoruz(tohum;kumaşın altından batın ve üst kısımdan çıkarın.ipliği tam çıktığınız yerde iğneye 2-3 kez dolayıp çıktığınız noktaya tekrar batın.çiçeğin göbek kısmı dolana kadar tekrarlayın)

5.Ve daha sonra aynı ortancada olduğu gibi (bu sefer çiçeğin 2cm dışından) teğel alıp içini dolduruyoruz

6.Ve saraypatımız hazır.


ÖRÜMCEK GÜL YAPIM AŞAMALARI


1. Üstüne çalışacağınız etamin yada keteninizin üzerine, gülünüzün nerede durmasını istediğinize bağlı olarak düzgün bir daire çizin ve resimdeki gibi 5 eşit parçaya bölün.Çizgilerin üzerine muline iplikle 5 adet dal işleyin.

2.Kurdelenizi iplerin birleşim noktasından çıkarın ve dallardnn bir alt bir üst geçirin.Merkezdeki kurdelenizi gevşetmeden bir alt bir üst geçirmeye devam edin.

3.Dairenizin dışına doğru ilerledikçe kurdelenizi hafif döndürerek gülünüzü tamamlayın ve B noktasından aşağı batarak kurdelenizi tamamlayın.



Etamininizin üzerine ilk olarak gülleri işliyorsunuz,saraypatıları dikip yaprakları yerleştirdikten sonra ortancanızı da dikip çerçeveye girecek biçimde mukavvaya sabitliyorsunuz.Çerçevenize geçirip küçük bir fiyonk da işledikten sonra tamamdır:)

11 yorum:

DenDen dedi ki...

Muhteşem olmuş, ellerine sağlık, sıfır tecrübe diyorsun ama yetenek faktörünü ne yapalım,
Blogumda senin için mimin var, cevaplamak istersen senindir.

Fatoj dedi ki...

çok teşekkür ederim.diğer çalışmalarda tecrübe ve yetenekle daha güzel şeyler çıkacak ozaman:)
yapmak isteyen arkadaşlar,aklınıza takılan noktalar olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Atolyekedi dedi ki...

çok güzel çalışma aslında süper olmuş ellerinize sağlık yeni paylaşımlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.

biryemekbirutubircamasir.blogspot.com dedi ki...

ne diyeyim. çok şık çok güzel olmuş. imrendim

FATOJ dedi ki...

Teşekkürler de ben niye anlatıyorum burada??
Sizler de yapabilesiniz diye:)

Müge Arıkan dedi ki...

Fatoj hani çok basitti:o(( bir kere papatyanın yapraklarının hafif açık olması için yaptığın o kısmı anlamadım ama sen zaten anlatmaya da çalışma ben bu kadar zarif bir şeyi yapamam zaten:o((
Seninki çok güzel olmuş harika olmuş hatta, ellerine sağlık.

FATOJ dedi ki...

teşekkür ederim
:)cidden kolay ama siz bilirsiniz tabii,isterseniz herşeyiyle anlatırım baştan..çünkü gerçekten zor değil;)

CORES DA TERRA dedi ki...

Wonderful!!

Júlia
Portugal

ebru altin dedi ki...

Tekk kelimeyle muhteşemm olmuş... Bayıldımm açıkçası...

circassian lady dedi ki...

çok güzel olmuş ellerinize sağlık:) bende denedim aynısını bloğumda yayınlıcam en kısa zamanda:) sizinki kadar güzel olmasa..:((

Unknown dedi ki...

Ellerinize sağlık, çok güzeller!