25 Ocak 2010 Pazartesi

iple dekoratif kafesler



Merhabalar
Şimdiye kadar elimde fotoğrafları mevcut olmayan dekoratif mumluklarımı(!) sadece yazılı aktarabileceğim. En yalın ve anlaşılır haliyle:)


MALZEMELER;

1-Kınnap ipi(uçurtma ipi olarak da geçiyor)
2-Beyaz tutkal
3-Uçan balon veya klasik küçük balonlar
4-Vazelin



YAPIM AŞAMALARI;

1-Öncelikle balonumuzu şişirip ağzını tekrar açabileceğimiz biçimde iple bağlıyoruz(bazıları balonu patlatarak çıkarmayı tercih etse de mükemmel sonuç almak için dediğimi dinleseniz iyi edersiniz.Çünkü patlarken basınçla beraber ipin balona yapışık olduğu bölümler deforme oluyor.Tamam tutkal zaten kurumuş oluyor,fakat yine de o anki yumaşıklığı göz ardı etmemelisiniz.)

2-Şişirdiğimiz balonun her tarafına vazelin sürüyoruz ki bunun da nedeni tutkallı ipin daha kolay çıkmasıdır..

3-Vazelinimizi de sürdükten sonra bir kaba beyaz tutkalımızı boşaltıyoruz.(Araştırdığım kadarıyla yapanlar ipi önce tutkala batırıp sonra sarmaya başlamış.kesinlikle bu kadar uğraşmaya gerek yok..)Avcunuza biraz tutkal alın ve ipi de kavradıktan sonra sol elinizle balonu tutarken sağ elinizle de sarın.İp elinizden kayıp gelecektir zaten,baş parmak ve işaret parmağı yardımıyla da sararken fazla tutkalı almalı unutmayın.

4-Balonun bağladığımız kısmından biraz aşağısına ister yuvarlak çizerek o çizgiyi,isterseniz de kendi belirlediğiniz hayali çizgiyi takip ederek sarın ama mutlaka açık bir kısım bırakın.Lambanızı yada mumunuzu yerleştirmek için bu gerekli..

5-İstediğiniz kadar sarabilirsiniz ama şunu unutmayın; iplerin arası ne kadar açık kalırsa okadar dayanıksız olacaktır.Bu yüzden bana güvenin ve üşenmeyin:)

6-Ve daha sonra balonumuzu kurumaya bırakıyoruz.Acele etmeyin ne kadar çok durursa ve kurursa o kadar iyi.

7-Son olarak tutkalımız kurudu ve balonu çıkarma aşamasına geldik.Balonu çıkarmadan önce parmağımızın ucuyla balonun her yerine bastırıyoruz ki bu da ikisi arasında yapışan bir yer kalmamasını sağlıyor.

8-Daha sonra balonumuzun ağzını açıp elimiz yardımıyla hafifçe havasını alıyoruz

İşte bu kadar.....




Kullanım alanı olarak;herkes avizeyi tercih etmiş..Benimse daha farklıydı yapmaya başladığımdaki planım...Bu çalışmayı nişan için uyguladım.Şirin bir bahçede düzenlenen aile arası sade ama şık olmasını istediğim bu günde kesinlikle mumlukların çok elit bi etkisi vardı..

Benim nasıl düzenlediğime gelince;yaptığım kafeslerin bir kısmını ağaçlara asarken bir kısmını da masanın önünde gördüğünüz gibi çimlere yerleştirdim.İçine küçük cam fanuslar koydum ki mumu yaktığımda rüzgardan sönmemesi için..Son olarak biraz tarz katmak amaçlı ipek kurdelelerle açık olan kısmın karşılıklı iki tarafına pembenin 2 tonu(gül kurusu,uçuk pembe) fiyonk yaptım..

P.s.; Bu arada büyük yardımcım Medine'ye sonsuz sevgiler:)

10 yorum:

DenDen dedi ki...

Blogun hayırlı olsun, ilk ben geldim. Bunlardan yapabilince seni link göstereceğim haberin olsun, çalışmalarının devamını bekliyoruz.

FATOJ dedi ki...

çok teşekkür ederim..tabii ki de link verebilirsiniz,zaten bloğumda genelde yapılışını anlatacağım yayınladığım herşeyin..
umarım uğurlu gelirsiniz:)

DenDen dedi ki...

Umarım, 10 marifet yazılarını önce burada yazıp link verirsen daha iyi oluyor. Yazı yayınlanıncada düzenleden 10 marifete link veririsin. Ben öyle yapıyorum

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Fatoj'cum narin narin sen değilsen, 10marifete değişik bir tip gelmiş bir bak istersen... Benim fotoğrafımı senin de linkini kullanmış.
http://www.10marifet.org/yazi/dekoratif-kase-mumluklar

FATOJ dedi ki...

hahahahaha süper yaaaa,hani yayınlaması sorun değil de bari buralardan fikir edindim diye ekleseymiş:)

vintage peony dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

ben aynen dedıgın gıbı yaptım ve çope attım cunku bunu baska bı sıtede okuyup yapmıstım aynen senın dedıgın gıbı ama tutkallar hep kalıyor ve dokuluyor pıtır pıtır oyuzden atmak zorunda kaldım hıc burada gorundugu gıbı olmadı malesef:(

FATOJ dedi ki...

Çok ilginç,ben bunları yapalı yaklaşık 8 ay oldu ve herhangi bi bozulma yada dökülme yok..

Siz sanırım sadece ipe değil,bittikten sonra dışına da sürdünüz.Anca kafeslerin arası dolarsa onlar dökülebilir,yoksa zaten ipler tutkallandığından donuyor ve dökülme riski tamamen ortadan kalkıyor..

Unknown dedi ki...

Bu da çok şık birşeymiş ve yapımı da kolay gibi,denesem başarılı olur muyum acaba ???

Dolunay -Alanayarts dedi ki...

fatoş hanım bu haliyle son derece yaratıcı ve keyifli olmuş.ellerinize sağlık tekrar.abajur haliyle defalarca yaptım eğer tutkalı yerinde kullanırsanız çok uzun süre kullanılıyor.arkadaşlarıma yaptıklarımdan 3 yıldır kullananlar var.